سلام بر تو ای خدیجه، بانوی طاهره نور که آهنگ کوچ تو، یادآور سالهای دلواپسی محمد در انتشار آخرین نغمه های آسمانی است.
آن زمان که مکیّان، دشنه بر دل سنگیشان میساییدند تا محمد را در رسالت خویش تنها بگذارند، تنها تو بودی که ثروت خویش را بر زخمهای قلب محمد مرهم کردی تا امروز، عطر اسلام، از پس تاریخ، به دستهایمان برسد. این، لبخند آفتابخیز تو در دوره حیاتت بود که سالهای رفتنت را بر رسولخدا صلیاللهعلیهوآله ، به (عامالاحزان) مبدّل کرد.
سلام و درود فرشتگان بر تو باد، ای بانوی رحمت!
خدیجه، آرامبخش رسول
دین، با شمشیر علی علیهالسلام و یاری ابوطالب و داشتههای خدیجه علیهاالسلام روی پای خود ایستاده بود؛ ولی رسید روزی که میهمانی رمضان، بیحضور خدیجه بر محمد طی شد؛ آن هنگام که حضور مهربان همسر را در «جُحون» دفن کرد و (65) بهار، عمر خدیجه را در خاطرات ذهن شریفش پایان داد. مایه آرامش محمد! درود فرشتگان بر تو باد، ای خدیجه دختر «خُوَیلد» که اگر نبود همراهی دستهای بخشنده تو در لحظه لحظه رسالت نورانی احمدی، شاید طفل اسلام، در شعب ابیطالب به بلوغ خویش نمیرسید
«وزیر صداقت اسلام»
چه زیباست که نام تو در تاریخ اسلام، تفسیر اولین زنی است که اسلام آورد و محمد را در سراشیبی دلهرههای رسالت، باور کرد.
پاداش تو همین بس که وقتی نان و خرمای همسر را تا غار حرا میبردی، جبرئیل از تماشای منظره عاشقانه تو، چنین پیام آورد که: «یامحمد! بر خدیجه از جانب پروردگارش سلام برسان و او را به خانهای از زبرجد در بهشت بشارت ده» تو را چه بخوانم که تعبیر تو از زبان بزرگان خوشتر است، آنجا که از قول ابن اسحاق در یک کلام تو را «وزیر صداقت» برای اسلام مینامند.
زیرنویس
ـ رحمت خدا بر خدیجه علیهاالسلام باد که شاخه های بی پناه رسالت، بر ریشه های مقتدرش پیوند خورده بودند.
ـ ای بهترین بانوی بهشت، برای وصف خوبی تو، بی طاقتی محمد در فراقت کافی است؛ آن هنگام که سال کوچ تو را «عام الحزن» نامیدند.